Egyre népszerűbb a külföldi munkavállalás. A legkedveltebb úticélok még mindig Anglia, Németország és Ausztria, de ne felejtsük el, Franciaországban és Belgiumban is számos lehetőség kínálkozik.

Összegyűjtöttünk pár tippet, hol érdemes keresgélni a franciaországi / belgiumi állások között. Igaz, Belgiumban sok helyen elég az angol, mivel holland / flamand nyelvterület, de egyes városokban előnyt jelenthet a francia nyelvtudás is.

Az egyik legnagyobb álláskereső oldal az indeed. Elég csak beírni a pozíció / foglalkozás nevét vagy az arra utaló kulcsszót és a régiót, és máris előjön, amit keresünk.

indeed-1

A fenti mintában La Rochelle környékén keresünk asztalos munkákat.

Az Indeed kiadott egy oktatóvideót is, amelyben bemutatja, mennyire is egyszerű a munkakeresés weboldalán keresztül.

Izgalmas kalandozást jelenthet a Pole Emploi oldala, ami Franciaország hivatalos álláskereső irodája a hozzá tartozó internetes portállal. Nincs rá garancia, hogy minden állás fent van az interneten is, amit esetleg személyesen tudnak ajánlani egy adott település “Pole Emploi” irodájában, és még az is előfordulhat, hogy a felkínált állások száma kevesebb, mintha egy nagyobb internetes portálon írjuk be ugyanazokat a kulcsszavakat, de egy próbát megér. Beírhatjuk a kulcsszót a weboldal kezdőképernyőjén található mezőbe

pole-1

vagy a “Candidat” fül alatt található űrlapba. Itt már bővített keresésre is van lehetőségünk!

pole-2

A keresett település, régió nevén kívül megadhatjuk, milyen típusú szerződést szeretnénk, adott esetben még az elvárt fizetési igényünket is megadhatjuk.

A keresésemben, ahol 15-20€ közötti bért szeretnék, egész hosszú találati lista szerepelt.

pole-4

Számomra legszimpatikusabb egy színházi díszletépítő munka volt Párizs mellett, egyből rányomtam, hogy lássam a részleteket:

pole-5

A munkához szalagfűrész, gérvágó fűrész, asztali körfűrész, gyalugép ismerete szükséges, 2 év munkatapasztalat, megfelelő végzettség. És a fizetésről szóló rész is igen kecsegtető:

pole-6

16.80 – 20.00 € az órabér!

*

Jó keresgélést kívánunk mindenkinek!